La censura torna al Born

“Les paraules no es poden tancar dins d’una gàbia. Volen soles.” Ho va dir Montserrat Roig per evidenciar que per molta voluntat censuradora que hi pugui haver, la cultura sempre trobarà una camí, una escletxa, un descuit… en definitiva, una sortida que amb més o menys creativitat i enginy li permetrà expressar-se. Es pot retallar l’escena d’una pel·lícula, fer reescriure una part d’un llibre, fer canviar la lletra o la portada d’un disc. Però la voluntat d’expressar-se continuarà intacta. Per molt que es tanqui un llibre dintre d’una gàbia, les paraules d’aquell mateix llibre en sortiran volant per esdevenir lliures. Perquè les paraules són i sempre han estat lliures malgrat els censors.

Un any més el Born CCM organitza una jornada de reflexió i debat entorn la censura amb un seguit d’activitats que pretenen posar de manifest que les llibertats individuals i col·lectives, malgrat tot, encara no estan prou garantides. I, un any més, des d’AT comunicació hi hem contribuït desenvolupant tota la part gràfica i conceptual de la Setmana de la Cultura Prohibida.

CameraRoll_43Una A (unitat bàsica de les paraules i símbol de cultura), de color vermell (roig de vitalitat i també de reivindicació i lluita) que està presonera entre barrots d’una gàbia. Com aquell ocell que mantenim dintre d’una gàbia per voler-lo tenir domesticat, però que el seu cant s’esmunyeix entre els barrots per volar lliurement. Aquesta és la gràfica que dóna imatge a la Setmana de la Cultura Prohibida.

Del 24 al 29 de maig el Born CCM acollirà un seguit d’activitats, que van des de taules rodones i concerts, a un mercat de llibres que han patit els efectes de la censura, i també dues exposicions: Vermell de Censura (exposició que vam dissenyar des d’AT comunicació l’any passat), o una altra de nova creació com és la de Vibracions Prohibides, sobre la censura aplicada a l’estat espanyol en les caràtules dels discs dels anys 60 i 70 del segle passat.

Com a agència de comunicació hem col·laborat professionalment amb aquest projecte. Però a més, com a dissenyadors i per tant, com a creadors, hi donem ple suport des del convenciment que l’accés lliure i sense censures a la informació i a la cultura, és l’única manera de construir una societat més culta i justa.
Una societat amb l’esperit crític suficient i necessari per poder millorar el món en què vivim.

No us ho perdeu: la Setamana de la Cultura Prohibida, al Born Centre de Cultura i Memòria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s