El dia de la Publicitat!

Diuen que avui, 29 de gener, és festa pels publicistes. I, per què? Estem acostumats, probablement gràcies o per culpa de la publicitat, a tenir “dies” de tot: del pare, de la mare, de la innovació, dels Drets Humans,….  Avui, per exemple, és el Dia Mundial contra la lepra i el Dia Europeu de la protecció de dades. La tradició de commemorar dies concrets es remunta a èpoques antigues en les quals, la religió i, en concret, el cristianisme, tenia molt a veure en la vida quotidiana.

SANT_PUBLI_2

Els sants exercien la seva protecció divina perquè tot sortís bé. Es van convertir en els “patrons de”. En el nostre cas, el dels publicistes, la “cobertura celestial” ens la dóna Sant Pau de Tars i, segons alguns, també sant Publi. El que costa una mica d’entendre és el motiu pel qual es van escollir aquests màrtirs del cristianisme. Bé, en el segon cas, potser pel nom, no? No ho sabem del cert però, es veu que Sant Pau de Tars es dedicava a matar cristians i, en una de les seves missions, camí de Damasc, va quedar cec per un gran resplendor i va sentir la veu de Jesús que li demanava que canviés de vida. Saule (era el seu nom de naixement), es va convertir al cristianisme, adoptant el nom de Pau. Bé, aquesta és la història resumida dels fets que expliquen els evangelis. Però, què té a veure tot això amb la publicitat? Alguns diuen que el van convertir en patró perquè resplendor del cel es pot considerar la inspiració que fa que les idees publicitàries siguin brillants i tinguin un bon resultat. D’altres afirmen que, un cop va ser batejat, Sant Pau va treballar de valent com a predicador (publicista de l’època?) i va batre récords de captació d’adeptes per a la causa cristiana.

Imprimir

Tot plegat sembla una mica agafat pels pèls, però la cosa encara és més curiosa. El dia de Sant Pau convers és el 25 de gener. Aleshores, com és que celebrem el dia de la publicitat el 29? Doncs per un motiu gens religiós. Es veu que, ara fa 5 anys, el gremi de publicistes va introduir en el conveni laboral que la celebració del patró es faria l’últim divendres del mes de gener. No tenim l’argumentari sobre aquesta decisió. Només sabem que bona part dels treballadors del sector publicitari no treballa. És clar que, si ho penses bé, no és el mateix fer festa un dia sol, trencant la setmana, que enllaçar 3 dies seguits, aconseguint un fantàstic cap de setmana llarg. Deu ser això, oi?

Per cert, a AT Comunicació som del grup minoritari i preferim celebrar el dia de la Publicitat honorant el patró, per tant, treballant molt i afinant encara més la creativitat perquè el disseny de campanyes sigui brillant i tinguin bon resultat.

Vam quedar que el 2016, la inspiració ens trobaria treballant, no? Doncs no podem fallar ja el primer mes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s