L’any dels barbuts

Ja hi tornem a ser! El calendari torna a marcar el mes 1. El de les teranyines al compte corrent, l’augment de carnets del gimnàs i de consultes a dietistes. Sort que el gener també és mes de rebaixes perquè, de cop, la roba s’ha encongit i gairebé no ens podem cordar els pantalons…. És mes de bons propòsits, durin el que durin… que a vegades és menys o res.

Per acabar-ho d’arrodonir, arriba la setmana dels barbuts. Diu la tradició catalana que aquesta època coincideix amb l’onomàstica dels anomenats “sants barbuts”: Sant Antoni Abad, Sant Pau de Tebes i Sant Mauri. A més, és la més freda de l’any, per tant, la que fa lluir més bufandes arreu com si fossin barbes postisses (tot i que la de 2016 arriba més aviat descafeïnada).  Parlar de les vides dels sants a aquestes alçades sembla poc seriós i antiquat, oi? Però resulta que la moda ha tornat a posar els barbuts a primera plana del món més fashion. Models de passarel·la, actors i d’altres celebrities masculines s’han afegit a aquesta tendència que, gràcies a la globalització, és present a tot el planeta. I, ves per on, els nostres dissenyadors gràfics preferits (perdoneu per l’excés de “modèstia”) s’han apuntat al carro.

A AT Comunicació vàrem acabar el 2015 amb un desig: “que la inspiració et trobi treballant”. I aquí estem, inspiradíssims, treballant sense parar i els nois, amb barba! No tenim fred (de moment), no som sants ni ens considerem “fashion victims”, però resulta que la nostra imatge és absolutament trendy. Ens n’ha fet adonar la Montse, la nostra community manager: “com és que els 4 aneu amb barba?, us heu apuntat a la moda hipster?” Segurament ella, com a dona, ni s’imagina com és de còmode no haver d’afaitar-se cada dia! I a més, si senyora, ens agrada cuidar la imatge personal. Ja es veu a la foto que no estem parlant de cares peludes perquè sí. Cadascú al seu estil llueix una barba ben “estilosa”.

BARBUTS_ATCOMUNICACIO

En Lluís (1r per l’esquerra) ha optat per l’estil hipster clàssic, és a dir, cabell curtet, cada pèl al lloc que toca i la barba sencera i llarga. A més, les canes simètriques a banda i banda li donen un toc “Moisès”, de sabiesa ancestral. L’Àlex, el més jove però potser el més pelut de tots els “AT Comunicació boys”, llueix una barba tipus llenyataire que queda molt bé en cares primetes com la seva i que, en ser tan fosca, li ressalta el blau dels ulls. L’altre canós de la colla és en Pep. En aquest cas, estem davant de la típica barba de 3 dies (o quatre) que, segons els experts en estilisme “aporta comoditat a ells i sensualitat a elles”. Vaja, que li dóna un aspecte de maduret sexi. Finalment, el Jordi és qui dedica més temps a l’estètica facial. El masclet, mosca o pera (noms que surten al diccionari per traduir la castellana “perilla”) requereix un control constant de la crescuda de pèl perquè no perdi la forma que ha de tenir. Deduïm, per tant, que es mira força al mirall amb la intenció d’agradar i agradar-se.

La moda i el disseny gràfic no sempre estan relacionats, però val la pena estar al corrent de què és tendència per si ho podem aplicar en alguna de les nostres creacions. Això, és clar, no vol dir que a partir d’ara comencem a dibuixar barbes a tort i a dret!  És el cas, per exemple, del color de l’any. La gran multinacional, Pantone, ha decidit que, el 2016 és l’any del rosa quars combinat amb un to blau que ells anomenen serenity. Ho argumenten afirmant que “el rosa Quars  és un to persuasiu però suau que transmet la compassió i un sentit de les maneres. La serenitat és ingràvida i etèria, com l’extensió del cel blau. Combinats, aporten la sensació de descans i relaxació, fins i tot en temps turbulents”.

Com quedarien les nostres barbes il·lustrades amb els colors de moda? Aquí ho teniu. A veure si podeu endevinar a qui pertany cadascuna?

BARBUTS_PANTONE_ATCOMUNICACIO
Certament, estem vivint una època plena de tensions de tota mena. No estem segurs, però, que tenyint tot de color rosa i blau, arribi la relaxació i la serenitat de l’entesa. En tot cas, sigui del color que sigui, esperem que el 2016 sigui un molt bon any dels barbuts.

Si t’ha agradat l’article, comparteix-lo a les teves xarxes socials i deixa el teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s