La força d’una vida

Aquest mes d’octubre es commemora el 75è aniversari de la mort del qui fou president de la Generalitat, Lluís Companys. S’estan organitzant actes diversos, com el que està posant en marxa el Born Centre Cultural pel dia 14. Us parlem d’aquest esdeveniment, primer perquè ens sembla que serà molt interessant, però també perquè en som els autors de la imatge gràfica.

BANNER-600x60-px

El disseny d’un cartell sempre comporta un treball previ de documentació i conversa amb el client per poder plasmar correctament la idea del que es vol anunciar. En aquest cas, però, les idees van sorgir ràpidament, començant per explemple, pel color.

Habitualment, quan es parla de Companys, tothom fa referència a la seva mort tràgica, afusellat al castell de Montjuïc, esdevenint màrtir de l’imaginari històric català. Però es tendeix a recordar poc que, des que va fundar l’Associació Escolar Republicana, quan estudiava dret només amb 18 anys, fins que va declarar la República Catalana des del balcó de l’Ajuntament de Barcelona i fou escollit president de la Generalitat, aquest activista, periodista i polític de l’Alt Urgell va dedicar tota la seva vida a la lluita per les llibertats socials, polítiques i nacionals. I ho va fer amb apassionament, força i gran energia, com demostrava en la manera abrandada de fer discursos.  Amb aquests atributs, era evident que el color dominant del nostre cartell havia de ser el vermell, però tirant cap a terrós, perquè també volíem fer referència al gran arrelament a la terra d’en Lluís Companys. A més, l’acte commemoratiu es titula Companys 75. La força d’una vida, raó de més per escollir el roig, el color més vital de la paleta.

Pel fons del cartell, vam optar per una trama semblant a la del cartró microcanal. Això evoca un document antic però, a més, les fines línies verticals també fan recordar, de manera molt subtil, el temps que el nostre protagonista va passar entre reixes. En l’espai central, una foto de Companys en primer pla i que identifiqui el personatge a primer cop d’ull.

L’acte del Born CC vol fer memòria de la figura d’algú que va ser referent social i polític durant els anys 30 del segle passat. Època convulsa socialment i amb gran activitat periodística i publicitària. Així doncs, vàrem optar per una tipografia amb un tractament de desgast per evocar l’estètica del cartellisme d’aquell temps.

I vosaltres, quin color hauríeu triat per aquest cartell? Deixeu un comentari i, si us ha agradat l’article, compartiu-lo en les vostres xarxes socials.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s