De cara a barraca!

¿Coneixeu algú que no tingui smartphone? Ara ja no podem viure sense estar connectats tot el dia i part de la nit. Els dispositius mòbils s’han convertit en la nostra finestra portàtil des de la que observem el món. Segons les dades oficials, 8 de cada 10 connexions a internet es fan des del “mòbil”.

Un parell de dades més que són prou significatives del pès que té la xarxa en la vida quotidiana dels ciutadans: un 82% dels internautes d’entre 18 i 55 anys utilitzen les xarxes socials, de forma habitual i d’aquests, el 25% fa seguiment de marques perquè volen estar informats de les novetats. Així doncs, la gent està a internet, sobretot a mig matí, mitja tarda i també a la nit. Això representa uns quants centenars de milers de compradors potencials que tenim a l’abast si som capaços de confegir una bona estratègia de màrqueting online.

AT_Xarxes_Socials_05

Però encara hi ha qui no s’acaba de decidir a obrir-se a l’evidència, manté els costums comercials del segle passat i es pregunta si les xarxes socials serveixen realment per augmentar les vendes. La resposta és que si, indirectament. Si fem cas de l’estadística, el 70% dels internautes manifesta que les xarxes socials influeixen en el seu procés de compra i prop del 40% afirma que hi busca informació abans de comprar.

AT_Xarxes_Socials_02

Així doncs, estadísticament val la pena disposar d’un taulell obert les 24 hores. Però, ¿com anem a buscar els compradors? Hi ha eines molt conegudes com Facebook Ads o Google Ads, però sabieu que Twitter Ads és de 8 a 24 vegades més efectiu que la mitjana de publicitat a Facebook? En aquest sentit la majoria d’especialistes en el tema us explicaran com us heu de comportar, que heu de triar bé a quina o quines de les xarxes socials voleu estar presents, etc. Però nosaltres preferim cridar l’atenció respecte de la quantitat d’eines que existeixen que permeten segmentar el públic potencial per poder anar “de cara a barraca”. Hi ha webs especialitzades en donar serveis de monitorització de Twitter, Instagram, o d’altres xarxes socials. Són extremadament útils, perquè analitzen la informació dels comptes de la teva comunitat, o la de la competència, i et donen un munt de pistes sobre l’hora en la qual, hi ha més gent navegant, les coses que més els interessa i d’altres dades sucoses que podem utilitzar a favor nostre per vendre el nostre producte amb èxit.

I d’on treuen la informació? Ara ja no és cap novetat, hi ha hagut debats i fins i tot judicis, que tant Google com la resta de xarxes socials van emmagatzemant el nostre “rastre” a internet. Un exemple: ara podeu saber quina informació guarda Facebook de vosaltres. Només cal anar a la pestanya “configuració” i accedir a “settings”. Des d’aquí podeu sol·licitar el vostre informe i us l’enviaran per correu electrònic al cap d’uns minuts. En aquest document hi consta des de la vostra activitat, dia a dia, a Facebook, fins a les converses transcrites del xat. Espanta una mica, oi? Però, des d’un punt de vista pràctic, imagineu-vos el potencial de tota aquesta informació per trobar clientela. Ara ja no espanta, no? Més aviat venen ganes de provar-ho.

I vosaltres, compreu per internet i utilitzeu les xarxes socials?

Deixeu un comentari i, si us ha agradat l’article, compartiu-lo.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s