Art i país a la Meridiana

Aquests dies estem assistint a una nova convocatòria de cara a la Diada Nacional de Catalunya. Una vegada més, Òmnium Cultural i l’ANC, impulsors d’Ara és l’Hora, s’han unit a les xarxes socials per aconseguir la màxima participació possible a l’acte organitzat per l’11 de setembre a la Meridiana de Barcelona.

En aquesta ocasió, s’han inventat una mena de cadena de missatges “boca – orella” en la que hi han implicat persones molt conegudes i amb molts seguidors a Twitter. També s’ha demanat la participació de dibuixants, dissenyadors i gent del món de l’art gràfic i la caricatura. Nosaltres, a través del col·lectiu Atabalats, hem estat convidats a participar en aquesta iniciativa i, hem dit que sí.

La campanya, que corre per Twitter sota l’etiqueta , consisteix en què un personatge conegut i amb una bona llista de “followers”, convida a un altre personatge també molt seguit a la xarxa, enviant-li un cartell o dibuix creat especialment per a l’ocasió, i se li demana que participi en la Via Lliure de la Meridiana.

El passat mes de novembre, un col·lectiu d’artistes i dissenyadors encapçalats per en Conrad Rosset, ja vàrem organitzar una iniciativa semblant sota el lema #cartellspel9N. Va tenir molt d’èxit. Nosaltres, a més de participar en l’organització, hi vàrem  publicar una quinzena d’obres  que plasmaven la “visió Atabalats” del dret a decidir. Som dels qui pensem que l’expressió pública i col·lectiva del pensament és una bona manera de compartir punts de vista i de créixer com a país, si a més, ho fem amb creativitat artística, encara millor. Per això, i perquè ens sembla molt engrescador que es vagin organitzant iniciatives d’aquesta mena, vam acceptar aquesta nova invitació de cara a la mobilització per la Diada 2015. Entre nostraltes, us direm que la proposta va arribar quan encara estàvem mig de vacances, per tant, amb piles carregades i temps per deixar córrer la imaginació!

Cartell_ViaLliure_Meridiana_AtabalatsEns van demanar un cartell, un de sol. Però n’hem acabat fent uns quants d’estils diversos i tècniques diferents. El que van escollir per a la campanya està inspirat en l’estil Antoni Tapias i vol reflectir el camí que està recorrent Catalunya i els passos que es faran a la Meridiana el dia 11 de setembre. I aquest va ser l’escollit perquè  en Xavier Trias convidés a Quim Nadal. Aquest cartell i tots els altres que hem creat, els trobareu al compte de twitter, però els afegim a aquest article, també.

Però la cosa no s’acaba aquí. Òmnium i l’ANC estan posant en marxa una altra iniciativa de cara a la jornada electoral del 27 de setembre. Encara no podem desvetllar detalls, però, una vegada més, es lligarà creativitat artística amb la difusió a través de les xarxes socials . Ens han tornat a convidar a participar-hi. Ja tenim algunes idees mig dibuixades. ¿Teniu alguna proposta?

Un pensament sobre “Art i país a la Meridiana

  1. Retroenllaç: #tuhipintesmolt | atcomunicacio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s