Barcelona sketchers

Dibuixar la ciutat de Barcelona és sempre un plaer. Fer-ho amb eines digitals, és una experiència molt interessant i novedosa. Us vàrem explicar en un post anterior, que ens apuntàvem a la Barcelona Digital Sketching, organitzada per Adobe, amb l’objectiu de donar a conèixer i popularitzar les seves APPs de dibuix i il·lustració. Doncs bé, prova superada! Durant un dia ens vàrem convertir en Barcelona sketchers.

La trobada barcelonina d’urban sketchers del 3 de juliol, va ser la primera en la qual, només es podia utilitzar eines digitals per a les creacions. “Armats” amb l’Ipad i l’stylus, els 4 genets d’AT Comunicació vam anar fins al punt de trobada, el Museu del Disseny de Barcelona, amb ganes de descobrir noves eines i tècniques digitals de dibuix. Només teníem una única recança: quina calor! La mala sort va fer que coincidís la convocatòria amb una pujada de temperatures completament anormal. A vegades, la capacitat creativa s’inhibeix quan sembla que estiguis en un forn de foneria. Però amb una mica d’enginy, i una càmera de fotos, vam trobar la solució.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La idea de la trobada era passar tot el matí (de 10 a quarts de dues) voltant per la ciutat i dibuixant amb l’Ipad escenes urbanes o el que la inspiració del moment et suggerís. Per tal de poder conèixer el funcionament de les aplicacions Adobe (Line, Draw, Sketch, …), els organitzadors van impartir classes pràctiques els dies anteriors al meeting. Però nosaltres estàvem molt enfeinats i ens ho vàrem perdre. Això va ser un petit entrebanc perquè vam haver de destinar una part de les hores previstes per dibuixar  el dia de marres, a l’aprenentatge de les eines. Sort de l’Ana Mesas d’Adobe i la il·lustradora, Mercè Godàs que ens van posar al dia ràpidament. Ara només quedava resoldre el perill de deshidratació que corries sortint al carrer. Però, com que som uns grans fans de la fotografia i, acostumem a portar al damunt la càmera,… Salvats! Vam sortir a la Plaça de les Glòries el temps just per captar unes quantes instantànies del voltant i tornar a la seguretat fresqueta de la cafeteria del Museu del Disseny. A partir de les fotos, vàrem poder dibuixar alguns racons barcelonins sense torrar-nos pel sol. De fet, no vàrem ser els únics en aplicar aquesta solució. La gent d’Adobe va realitzar aquest petit video que ho demostra:

Anècdota: la idea inicial era que, un cop esgotat el temps, els participants poguessim pujar les nostres creacions a Behance amb l’etiqueta #bcndigitalsketching. Això, van dir, es podria fer gràcies a la zona wifi que havia de muntar Movistar. A partir d’aquí, tothom votaria el dibuix preferit i s’escolliria imatge guanyadora i finalistes. Però la tecnologia va fallar i es van haver de canviar els plans sobre la marxa. Es va donar una setmana de temps perquè tothom s’espavilés a penjar els dibuixos i també per votar. El premi no està gens malament: un any de llicència al Creative Clouds d’Adobe. Nosaltres estem contents dels dibuixos que vam fer, però reconeixem que n’hi ha de molt bons entre els participants, alguns, il·lustradors de renom.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un altre detall que ens va fer molta gràcia, va ser el “boli Bic” d’última generació que, a més d’escriure normal incorpora un stylus per utilitzar en suports digitals. I justament el tipus de llapis és el que ens sembla que encara no està prou debatut. en la Barcelona Digital Sketching no se’n va parlar gens; no se li dóna importància. A nosaltres ens sembla que s’hauria de debatre més aquesta qüestió. Pensem que l’experiència de dibuix digital utilitzant un o altre stylus pot ser molt diferent. Els programes d’Adobe estan molt bé, però si el llapis no és bo, l’experiència pot ser molt dolenta.

En tot cas, l’experiència sketcher ha valgut la pena. Segurament, ens apuntarem a una propera edició. Què ens penses? Explica’ns la teva experiència com a dibuixant urbà. I, si t’ha agradat el post comparteix-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s