Sketchers per un dia

A la gent d’ATComunicació ens agraden les novetats, provar els nous programes i aplicacions de disseny que van apareixent i, sobretot, apuntar-nos a experiències que ens permeten aprendre, millorar i, alhora, passar-ho molt bé. Per això hem decidit apuntar-nos al Barcelona Digital Sketching que es celebrarà el proper divendres, 3 de juliol. Es tracta de la primera trobada de Digital Sketching a Europa. Adobe, el FADDrawingonLocation organitzen aquesta iniciativa amb l’objectiu, diuen, de “despertar el costat artístic més experimental dels professionals i estudiants creatius”. La iniciativa s’emmarca en la FAD fest que es celebra des del 29 de juny fins al 5 de juliol. La dissenyadora i autora del sketch que ilustra la trobada, Mercè Godàs, ens en va parlar i no li a costar gens de convèncer-nos, vam dir ràpidament que si.Cartell_BCNDigitalSketching_Blog_ATComunicacio_MerceGodàs

Per un dia, hem decidit unir-nos al moviment sketcher. L’any 2007, es va crear un grupet d’aficionats al dibuix urbà, que consisteix en dibuixar a mà alçada en un quadern o llibreta els racons, monuments i paisatges d’una ciutat. El grup va ser batejat amb el nom d’Urban Sketchers i va créixer ràpidament a tot el món, gràcies a la popular xarxa Flickr. Actualment, Urban Sketchers és una organització sense ànim de lucre instal·lada a Seattle que es dedica a “unir gent de diferents nacionalitats, creences, professions amb un mateix interès” i organitza actes sobre aquesta tècnica a tot el món. Fins i tot tenen un manifest on s’explica la seva filosofia que es pot resumir dient que dibuixen la ciutat, amb el suport que sigui, sent fidels al que veuen i ho pengen a internet per donar-ho a conèixer a tothom.

foto_ATComunicacio_Ipad

De trobades per dibuixar racons de ciutats se’n fan i se n’han fet des de fa molts anys. Però el que ens crida l’atenció d’aquesta iniciativa, és que es porta l’sketching a una nova dimensió perquè l’eina principal serà la tauleta digital i les diverses APP d’Adobe. Segons els organitzadors de Barcelona Digital Sketching, “els creatius professionals participants donaran forma a una nova dimensió del sketching, experimentaran amb noves tècniques digitals gràcies a les mobile apps d’Adobe, combinaran diferents disciplines i començaran a esbossar nous camins creatius dels carrers de Barcelona”. A que sona bé?

ICONES_APPS_ADOBE

I, com que es tracta d’anar-hi preparats, ja ens hem descarregat les APP de disseny i dibuix d’Adobe, i les estem provant per veure què tal funcionen i quina o quines ens poden ser més útils per la trobada de divendres. De fet, entre tots, Jordi, Pep i Lluís (l’Àlex és més de paper i llàpis) ja les hem provat totes i ens hem quedat una mica amb el cor dividit. En Jordi Quintilla comenta que “l’avantatge que tenen és que totes les aplicacions estan enllaçades, de manera que pots anar important el projecte d’una a l’altra i completar el dibuix utilitzant diferents tècniques”. En Pep encara està “en fase de test de totes les aplicacions”, tot i que està convençut que “potser no en cal tantes per a una sola eina”. El Lluís, que ja s’ha fet seves les Adobe APP’s Shape, Draw, Brush, Ideas, Sketch, Color i Line, es queda, sobretot, amb Colors perquè és força útil per trobar paletes de colors diferents i també m’agrada Line perquè és potser la que ofereix un traç més natural, més semblant al clàssic dibuix amb ploma”. El punt de vista potser més curiós és el de la nostra col·laboradora i community manager. La Montse, que ve del món del periodisme, troba “extraordinari que es pugui afegir so als dibuixos”. Aquesta és una possibilitat que s’ofereix als participants del Barcelona Digital Sketching a través de l’APP, Adobe Voice.

Sketchers del món, prepareu-vos i esmoleu l’enginy. AT Comunicació anirà a Barcelona el 3 de juliol amb l’arsenal ben ple d’idees, creativitat i moltes ganes de fer el que més ens agrada: dibuixar. Podreu seguir la nostra feina a través del compte a Behance i amb l’etiqueta #bcndigitalsketching.

Si t’ha agradat aquest article, comenta’l i, si vols, comparteix-lo.

Un pensament sobre “Sketchers per un dia

  1. Retroenllaç: Barcelona sketchers | atcomunicacio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s