tipografia: creen la font Einstein

La teoria de la relativitat d’Albert Einstein va canviar completament la concepció humana del temps, la gravetat i l’espai. El científic més influent i famós del segle XX va canviar el món amb una sola idea. Fins ara, s’havia tingut en compte el contingut de les teories d’Einstein. Ara també se n’estudia la forma, l’estètica.

La famosa fórmula E=MC^2, i bona part de les argumentacions de les teories d’Einstein estan escrites en plecs de fulls que comencen a ser objecte d’estudi per part d’artistes de la lletra. És el cas del dissenyador i tipògraf, Harald Geisler, que ja va crear la Sigmund Freud Typeface. Juntament amb Elisabeth Waterhouse, llicenciada  per Harvard i amb un postgrau en astrofísica, ha decidit afegir a la llarg llista de fonts tipogràfiques la Albert Einstein Font.

Segons expliquen a Fastcodesign.com, l’objectiu és aconseguir fer de la lletra d’Einstein una tipografia disponible en qualsevol tipus de dispositiu digital. I per fer-ho, han posat en marxa una campanya de captació de fons a través de Kickstarter. Geisler assegura que “la lletra d’Albert Einstein era totalment única, el ritme és continu, mentre que les lletres són molt disciplinades i molt juganeres, especialment les inicials, A i E majúscules. Ell era un pensador fora del corrent principal de la física, i això també es reflecteix en el seu estil d’escriptura”.

Actualment, després de dos anys de feina, Geisler està fent pre-comandes pel tipus de lletra d’Albert Einstein. De fet, la recaptació ha anat tant bé que, l’objectiu inicial de la campanya era aconseguir 15.000$, ja n’han recollit més de 39.000 i encara queden 20 dies per tancar el període de recaptació. El sistema de donacions estableix recompenses en funció de la quantitat que s’aporta. Per 15 dòlars pots utilitzar l’Einsteins font a l’ordinador personal. La llicència d’ús professional es lliura a partir d’una donació de 40 dòlars. S’ha previst acabar la campanya aquest mes de juny, coincidint amb el centenari de la Teoria General de la Relativitat.

Amb aquesta nova font tipogràfica, Harald Geisler ja ocuparà amb nom propi la llarga llista de creadors de tipus de lletra com, per exemple, en Claude Garamond, inventor d’una de les fonts més utilitzades des que es va inventar la imprempta; Paul Renner, conegut per la creació de la font Futura; Giambattista Bodoni, tipògraf del Vaticà; el britànic, Eric Gill, autor, entre d’altres, de les Gill Sans series 231, la Perpetua, la Solus, la Golden Cockerel Roman, Hague & Gill Joanna i la Bunyan.

Sovint, la gent del món del disseny gràfic ens movem per qüestions que alguns poden considerar més aviat freak. De fet, disposar de l’Albert Einstein font és equiparable a tenir en una estanteria del despatx el primer Apple Clàssico la Parker Duofold que utilitzava Conan Doyle per escriure les històries d’en Sherlock Holmes. Útil? no massa, però mola poder enviar cartes o documents escrits amb la lletra del geni, no us sembla?

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s