Homelessfonts, premi al disseny solidari

Fa uns dies, es van entregar els premis D&AD (Design and Art Direction) als millors dissenys del món. De 22.000 treballs presentats, es van concedir 848 premis, els anomenats i preuats Pencil Winner. Els premis D&AD són altament respectats i reconeguts com un dels esdeveniments anuals més importants del món del disseny i la publicitat. L’Agència britànica D&AD es va fundar en 1962 per un grup de dissenyadors i directors d’art de Londres, entre els quals en formen part professionals tant prestigiosos com David Bailey, Terence Donovan, Alan Fletcher i Colin Forbes. Entre els guanyadors de l’edició d’enguany, hi ha l’original iniciativa de la Fundació Arrels  de Barcelona, duta a terme amb la col·laboració de l’agència publicitària, Cyranos – McCann, Homelessfonts.

El projecte consisteix en crear tipografies a partir dels cartells escrits per persones sense sostre, que viuen al carrer.

La Fundació, amb la col·laboració d’un grup de professionals de la tipografia, va organitzar uns tallers en els quals, tipògrafs i homeless van escriure abecedaris, nombres i signes. Arrels explica així la iniciativa: ” a Barcelona, més de 3.000 persones no tenen una llar. Avui, 900 d’elles dormiran al carrer. Loraine, Luis, Francisco, Gemma, Guillermo, Juan Carlos… són algunes de les persones que han viscut al carrer i que ens han regalat la seva cal·ligrafia per fer possible Homelessfonts”. 

Les tipografies s’han posat a la venda a través de la web d’Arrels. N’hi ha 10 de diferents. Les llicències es venen a 19€ si són per a ús particular o a 290€ en cas d’usos professionals. Aquests preus donen dret a utilitzar la tipografia sense límit de temps, però “no es pot revendre a un tercer”. Segons Olga Garcia, una de les responsables del projecte, explica a El Periódico que “el que es recull de la venda d’aquestes tipografies va a parar a Arrels Fundació i es destina a ajudar d’altres persones que no tenen casa i que ara viuen la situació que, al seu dia van viure els que avui els ajuden”. En concret, els diners es destinen a la campanya #ningudormintalcarrer.

Homelessfonts, a més de tenir una extraordinària acollida com a bona idea solidària (s’han venut tipografies a tot el món), ara també ha aconseguit el reconeixement internacional com a campanya publicitària. En concret, ha guanyat el Pencil en la categoria Crafts for Advertising / Typography for Advertising. A AT Comunicació ens sembla fantàstic i felicitem els creatius d’Arrels per aquest gran triomf. Ja ho deia aquell: la feina ben feta, no té fronteres. Què en penseu? Us agraden les homelessfonts? Tant si és que si, com si és que no, compartiu aquest article i, si voleu, feu el vostre comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s