Creació artística per Sant Jordi

El 23 d’abril, a més de ser sant Jordi, el dia dels enamorats a Catalunya, el dia de la rosa, també a Catalunya i el dia mundial del llibre (segons va decretar l’UNESCO l’any 1995), és, sens dubte, una de les jornades més inspiradores de l’any per a la fotografia, la il·lustració i el disseny. L’esclat de colors provocat per la barreja de roses i llibres a les paradetes, la llum i energia que projecten els milers de persones somrients passejant i el món oníric que projecta la llegenda de Sant Jordi són elements més que suficients per generar una bona pila d’idees en la ment dels més creatius.

Només cal voltar una mica per les xarxes socials per constatar la capacitat productiva que genera Sant Jordi.

Segons RiteTag, una de les eines per mesurar l’activitat a Twitter, es van generar més de 300 piulades a l’hora amb l’etiqueta #satjordi2015, amb un públic potencial de prop de 3 milions de persones. Crida l’atenció veure que, tot i que el 80% de l’activitat tuitaire es va concentrar a Catalunya, el 20% restant de piulades es van generar als Estats Units. Més de la meitat d’aquests missatges que ahir van córrer per internet, incloien una imatge.

 

Del gran ventall d’iniciatives a l’entorn de la fotografia, el dibuix i la il·lustració de la diada d’enguany, hem volgut recollir en aquest article una mostra del que ens ha cridat més l’atenció. Com per exemple, dels múltiples concursos d’il·lustració que organitzen escoles, facultats universitàries i entitats diverses, ens ha fet gràcia el de l’Institut Joaquín Bau de Tortosa. Es tractava de crear una il·lustració a partir d’un fragment de Tretze biografies imperfectes, del tortosí Gerard Vergés, utilitzant el full escrit com a base pel dibuix. També ens han agradat algunes de les obres presentades al ja tradicional concurs de La Vanguardia. En l’apartat creativitat, destaquem les roses de ferro forjat  que ha creat per a l’ocasió, l’artista i forjadora, Anna Alemán a Llimiana (Lleida), l’Ajuntament de Barcelona que va “deconstruir” una rosa per demanar els paradistes de Sant Jordi que recollissin la pertinent llicència i, evidentment, la tapa de cafè del nostre tipògraf de capçalera, l’Àlex (Lionbillar pels amics cibernètics). També hem trobat molt original i divertit el cartell de Moritz que juga amb les paraules en l’eslògan.

I quant a curiositats, què en penseu del fet que Google hagi dedicat una de les famoses imatges d’escriptori a Sant Jordi, però només al Regne Unit? A AT Comunicació pensem que ja seria hora de veure reconegut, si més no a la pantalla de l’ordinador, aquest esdeveniment tant nostre i que ja hem exportat arreu del món.

I a vosaltres, què us ha agradat de Sant Jordi?

Un pensament sobre “Creació artística per Sant Jordi

  1. Retroenllaç: Creació artística per Sant Jordi | Atzucac

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s