inspirAT

Pintor, anatomista, arquitecte, artista, botànic, científic, escriptor, escultor, filòsof, enginyer, inventor, músic, poeta, urbanista, però sobretot, creatiu.

Tot això va ser Leonardo da Vinci. Un geni nascut a Vinci (Florència) el 15 d’abril de 1452, creador de les bases del coneixement i de la cultura actual, estudiós de la proporció àuria, inspirador de pel·lícules com el Codi da Vinci i capaç de fer grans descobriments en el món de la medicina i la ciència.

No és d’estranyar doncs que aquest personatge hagi estat la inspiració per celebrar la Setmana de la Creativitat i la Innovació.

L’any 2001, l’especialista canadenca en creativitat, Marcy Segal, va llegir en un diari que la creativitat estava en crisi, i, convençuda que això no era cert, va decidir amb la col·laboració d’uns quants col·legues, celebrar el “Dia de la creativitat”. I sembla que la idea va funcionar, perquè actualment ja hi ha 46 països on es celebra el “Dia de la Creativitat”.

Ara la idea ha anat més enllà. Coincidint voluntàriament amb el naixement de Leonardo da Vinci, el 15 d’abril va començar la “Setmana de la Creativitat i la Innovació“, setmana que acaba justament avui, 21 d’abril, amb el “Dia mundial de la Creativitat i la Innovació” i en la qual se celebren tota mena d’actes, conferències i intercanvis professionals.

Nosaltres, apassionats de la cultura i de la creativitat, hem volgut ajudar a la difusió d’aquesta jornada, i per això hem generat un cartell que, a la vegada, rendeix homenatge al multidisciplinar Leonardo da Vinci.

ATCOMUNICACIO_DAVINCI_CARTELL

I us preguntareu, perquè hem fet un cartell escrit a l’inrevés? Doncs és senzill.
La majoria d’anotacions de Leonardo da Vinci, que també era ambidextre, estan en escriptura en mirall, que és un sistema d’escriptura que va de dreta a esquerra, aconseguint un efecte mirall.

Hi ha qui diu que utilitzava aquest sistema d’escriptura, juntament amb sigles i abreviacions, per fer més difícil la seva lectura. Però també podia ser que, com que acostumava a escriure amb l’esquerra, utilitzant el sistema normal d’escriptura la tinta embrutés el paper, i per això optés per l’escriptura en mirall.

Vés a saber. Tant de bo li poguéssim preguntar.

Sigui com sigui, estem totalment d’acord en que, si hi ha hagut algú digne de representar la creativitat i la innovació, aquest ha estat Leonardo da Vinci. Als seus peus!

¿uɘƨnɘq nɘ èup ,ƨɘɿƚlɒƨov I

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s