Les mil i una….tipografies

De quantes maneres es pot escriure una lletra? Segurament, la resposta més correcta seria: infinites. Aquest és el raonament que va portar els dissenyadors, Nina Sans i Rafa Goicoechea a posar en marxa 36 Days of Type, una marató tipogràfica de 36 dies, on tot dissenyador, il·lustrador o artista gràfic pot aportar la seva visió sobre les lletres i números del nostre alfabet.

Aquesta interessant iniciativa del món del disseny gràfic es basa en un calendari de 36 dies. Cada jornada es repta els participants a dissenyar una lletra o número fins a generar un alfabet complet. El projecte en el seu conjunt dóna lloc a una imatge global sobre la capacitat de representar un mateix signe des de moltes perspectives diferents. L’objectiu de Nina Sans i Rafa Goicoechea, promotors del projecte, és mostrar “les infinites possibilitats gràfiques que existeixen al voltant de la tipografia i cadascun dels signes interpretats”, diuen. La convocatoria 36 Days of Type està oberta a tothom que vulgui participar. A més, hi ha artistes convidats cada dia de la marató, per tal de donar un valor afegit al projecte”, aconseguir més viralitat a través de la xarxes i que sigui més representatiu.

ATCOMUNICACIO_36DAYSOFTYPE_SAMPLE_INSTAGRAMCom funciona? Els participants han de pujar les seves creacions a Instagram amb l’etiqueta #36daysoftype  per inscriure en el projecte, juntament amb el hashtag específic #36days_lletra / nombre. Existeix un calendari que indica quina lletra toca cada dia. Els participants tenen llibertat total pel que fa a la tècnica utilitzada. Pot ser fotografia, dibuix a mà, 3d, il·lustració, etc. Només es demana que el format de la imatge sigui quadrat perquè quadri amb l’espai d’Instagram.

D’entre totes les participacions diàries es fa una selecció que es publica en el perfil d’Instagram del projecte. Els organitzadors també difonen les imatges escollides diàriament a través de Facebook i twitter per tal de difondre el treball dels diferents artistes i dissenyadors. La bona acollida de la proposta es fa evident tenint en compte els més de 19.000 seguidors que han aconseguit a Instagram o les prop de 8.000 visualitzacions a Behance. Aquesta segona edició de 36 Days of Type va començar el dia 7 d’abril i finalitzarà el 12 de maig.

L’invent tipogràfic va començar l’any passat. En la primera edició hi van participar més de 100 dissenyadors, entre ells, l’Àlex Beltran, el tipògraf d’AT Comunicació. En la primera edició, l’Àlex va presentar diverses creacions i va aconseguir situar-ne una entre les escollides. Enguany, l’Àlex ja ha presentat de l’a a l’efa, i continua creant dissenys cada dia de marató. Us atreviu a fer un pronòstic de resultats?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s