L’aparador mundial dels artistes

Viure de la fotografía, l’art gràfic, la il·lustració, el disseny gràfic, la pintura,… és cada vegada més difícil. Les dificultats són grans i, diuen alguns, internet ho ha complicat tot encara més tenint en compte la filosofia  cada vegada més estesa del “jo no pago perquè segur que ho trobo gratis”.

Però la xarxa, si la sabem utilitzar bé, té un gran potencial com a aparador o altaveu pels creadors i creadores amb abast mundial o universal (depèn del punt de vista sobre l’existència i o no d’aliens). Des que en Mark Zukerberg va inventar Facebook, han nascut xarxes socials de tota mena i per a tots els gustos. Ara la cosa s’ha anat especialitzant. Les comunitats online han demostrat ser un bon negoci per a les empreses que desenvolupen les seves funcions a internet. Això ha produït una autèntica invasió de xarxes diverses.

De fet, n’hi ha unes quantes que potser són desconegudes pel gran públic d’usuaris d’internet i que es dediquen a sectors específics oferint als seus usuaris un espai on compartir experiències, coneixement i també inquietuts sobre un tema concret. És el cas, per exemple de DeviantArt.

Es tracta d’un espai virtual per mostrar i vendre les teves obres i, de passada, sotmetre-les als comentaris i/o crítiques dels membres de la comunitat. Segons les dades que ofereixen els seus responsables, actualment aquest portal té 2.102.693 de visitants únics cada mes. També disposen de més d’un milió de seguidors a Facebook i uns 300mil a Twitter. Els creadors de DeviantArt, l’actual CEO i confundador és Angelo Sotira, fins i tot s’han inventat una mascota anomenada Fella. És una mena de gat robòtic que a vegades actua com a portaveu oficial de les noticies que genera la comunitat de Deviants (és el nom que reps com a membre).

Una altra curiositat divertida d’aquesta xarxa és un sistema d’obtenció de punts. Els aconsegueixes en funció del grau de participació en la comunitat.  Pots aconseguir punts comentant, penjant la teva obra, recomenant algú,… i també els pots utilitzar per comprar obres exposades.L’equivalència és: 400punts = 4’52€. Una bona idea, perquè és una manera d’aconseguir que els Deviants generin molta activitat. Hi guanya l’empresa però també els membres de la comunitat. És difícil, per no dir impossible, trobar una obra exposada sense cap comentari.

Punts_DeviantArt_blog_AT Comunicació

Tuxedo Toaster - DEVIANTART

Tuxedo Toaster – DEVIANTART

DeviantArt, com bona part del món cibernètic, té la seu als Estats Units. Això vol dir que està organitzat segons els costums i tarannà americans, i lògicament en anglès. Però l’art és universal i avui, al blog d’AT Comunicació hem volgut parlar-vos d’aquesta eina-comunitat-xarxa perquè està molt bé per tota aquella persona amant de les arts gràfiques.

 

 

Un pensament sobre “L’aparador mundial dels artistes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s