AT Comunicació dissenya l’exposició “Hiroshima – Nagasaki, 70 anys de la bomba atòmica”

El passat 16 de gener es va inaugurar l’exposició Hiroshima – Nagaski, 70 anys de la bomba atòmica al Born Centre Cultural. Aquesta mateixa exposició s’inaugurarà el proper dia 11 de febrer al Museu de Granollers. Es tracta d’una mostra produïda per l’Ajuntament de Granollers en col·laboració amb els museus de la pau de les dues ciutats japoneses i de la xarxa Mayors for peace. L’Ajuntament de Granollers, membre de la xarxa de municipis per la pau, va encarregar a AT Comunicació el disseny i muntatge d’aquesta exposició, que és un redisseny d’una que es va fer al Japó. _MG_6077

L’exposició repassa els efectes en les persones, els edificis i el medi ambient, tan immediats com a llarg termini, així com els efectes secundaris causats per l’exposició a la radioactivitat i la seva persistència en les generacions posteriors. La mostra també fa èmfasi en com les dues ciutats s’han recuperat dels danys que els va causar l’explosió de la bomba atòmica i com la memòria dels que van perdre la vida i dels que encara pateixen les conseqüències roman entre la població actual.

Durant la inauguració, presidida pels alcaldes de Barcelona, Xavier Trias, Granollers, Josep Mayoral i l’embaixador del Japó, Kazuhiko Koshikawa, el director del Museu Memorial de la Pau d’Hiroshima, Kenji Shiga, Ha recordat que les bombes atòmiques van causar “200.000 morts. L’exposició està feta amb material donat expressament per les famílies de les víctimes”. L’alcalde de Granollers i vicepresident de la xarxa Mayors for peace, Josep Mayoral, ha recordat que “encara hi ha 9 països que tenen bombes encara més potents que les que van arrassar Hiroshima i Nagasaki ara fa 70 anys. Es comptabilitza que, en el món hi ha 19.000 bombes nuclears de les quals, unes 2.000 estan a punt per ser utilitzades”. En aquest context, Mayoral ha fet una crida: “mai més a les tragèdies, a la violència, les guerres encobertes com la viscuda a França amb els atemptats contra Charlie Hebdo. El futur es construeix des del diàleg i la convivència”. Així mateix, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet èmfasi en què “tenim un deute històric i moral de recordar aquells moments de terror i destrucció. És important que la gent conegui la crueltat de la guerra i anar junts per defensar els valors de la pau, la llibertat i el respecte a tot el món”. _MG_6129 La feina que ha fet AT Comunicació ha estat el disseny i la supervisió de la producció dels panells que exposen fotografies, reproduccions de dibuixos fets pels supervivents (anomenats hibakusha en japonès), gràfics, textos i documents audiovisuals. Ens hem centrat, sobretot, en utilitzar tipografies, colors i una distribució  dels continguts de cada panell que facilitin la visualització i fàcil lectura per part del visitants. El resultat ha estat molt bo. Si més no, és el que es desprèn de les felicitacions que ens han dispensat tant els alcaldes de Barcelona i Granollers com el director del Museu Memorial de la Pau d’Hiroshima. Esperem que el públic que visiti la mostra hi estigui d’acord!

Hiroshima – Nagaski, 70 anys de la bomba atòmica es podrà visitar també a Granollers entre l’11 de febrer i el 8 de març. En aquest cas, a més de poder veure objectes afectats per les explosions, la inauguració de l’exposició al Museu de Granollers comptarà amb la participació de la Sra. Yoshiko Kajimoto, supervivent del bombardeig d’Hiroshima. Segur que serà un testimoni molt interessant que no ens voldrem perdre.

3 pensaments sobre “AT Comunicació dissenya l’exposició “Hiroshima – Nagasaki, 70 anys de la bomba atòmica”

  1. Retroenllaç: Hibakusha | atcomunicacio

  2. Retroenllaç: Temps de vacança | atcomunicacio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s