L’oracle ha parlat!

Senyores i senyors, membres del ramat fashion, l’oracle s’ha manifestat i ja ens ha dit quin és el color que ha de protagonitzar les nostres vides l’any 2015. Sa majestat Pantone ha decidit que ens hem de tenyir del to 18-1438, altrament conegut com Marsala. Segons la directora executiva del Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, “el Marsala és un to subtilment seductor del que n’atrau la seva calidesa”. Doncs, apa, ja estem salvats! No cal atabalar-se ni pensar. Ja han triat per nosaltres.

Imatge oficial de Pantone.com

Imatge oficial de Pantone.com

Ja vàrem explicar en un post anterior que hi ha tota una indústria al voltant d’aquesta decisió, començant per Pantone, que es dedica a fer estudis anualment sobre diversos aspectes que influencien el comportament social, econòmic i, fins i tot de l’estat d’ànim de la gent. El resultat de l’estudi és un color concret. Color que, en teoria, començarem a veure com a “to de moda” en col·leccions de roba, decoració d’interiors, etc.

Ens ha cridat l’atenció que, en aquesta ocasió, hagin triat el color Marsala. Aquest, com sabeu, és el nom d’una bonica localitat siciliana orígen del vi, el color del qual, ha triat el gurú americà com a trendy per a l’any que ve. Resulta que el vi Marsala va néixer gairebé per casualitat. Expliquen que, a finals del segle XVIII, el mercant anglès, John Woodhouse va desembarcar a Marsala per protegir-se d’una tempesta. Allotjat en una de les hostatgeries del port, va tastar el vi local conegut com a Il Perpetuum. Diuen que en va quedar enamorat i va decidir vendre’l a la seva ciutat, Liverpool. El problema, però, era com traslladar un vi tant excel·lent tantes milles nàutiques, des de Sicilia al Regne Unit, sense que es fes malbé. Va trobar la solució afegint aiguardent als barrils. El Perpetuum es va convertir en el Marsala, un espirituós semblant al Porto o als vins de Madeira. Diuen que el famós almirall Nelson va quedar tant meravellat amb l’invent que va demanar 500 barrils d’aquest vi per a la seva tropa.

Fa gràcia que hi hagi gent que dediqui la seva vida professional exclusivament a triar un color cada any, i més quan es tracta del color d’un vi. Com de torrats (color Pantone 1675) o morats (color Pantone 260) deuríen anar per prendre la decisió?

Conyes a banda, l’oracle ha parlat i qui som nosaltres per contradir una veu tant poderosa? Començarem per tastar el Marsala i quan l’aiguardent del seu contingut ens ompli de calidesa, potser ens deixarem seduir pel color.


			

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s