I tu què fas pel 9N?

Estem vivint un moment històric de debat intens sobre política i país. S’ha convocat una consulta pel 9 de novembre per preguntar als catalans si volem ser un país independent o preferim quedar-nos com estem. És un tema que ens preocupa, sobretot perquè som defensors, pel damunt de tot, de la democràcia i del dret a expressar-nos lliurement. És cert que, amb el veto del govern espanyol, ens han canviat les regles de joc i, en comptes d’un referèndum, ens proposen una mena d’acte voluntariós que tindrà encara menys validesa jurídica, però d’alguna manera, els dubtes sobre si podríem votar o no sembla que s’han esvaït.

Però, podem fer alguna cosa per ajudar a la mobilització? Podem contribuir d’alguna manera, com a professionals de la comunicació a aconseguir que la consulta sigui un èxit?

I vet aquí que, compartint les nostres inquietuds amb companys del món del disseny, la il·lustració i l’art, ha sorgit una proposta molt interessant. La idea la va llençar en Conrad Roset. A través del seu compte de twitter va encendre la flama: “no creieu que hauríem de fer alguna cosa a favor del 9N”? La resposta va ser immediata. Il·lustradors com Paula Bonet, Chamo San, Amaia Arrazola, entre d’altres, es van apuntar a la iniciativa. Finalment, una vintena de professionals vam decidir reunir-nos per parlar-ne.

L’anèctoda és que ens vàrem trobar a Barcelona. En concret, al bar Canigó de la plaça Revolució i, finalment, vam fer la reunió a l’espai d’art compartit TocaFustaCasualitat, però no hauríem pogut trobar un lloc més adequat pel propòsit que ens portàvem entre mans!

La reunió va ser molt productiva. Vàrem decidir posar en marxa la campanya #cartells9N. Es tracta d’una acció en defensa del dret a votar el 9 de novembre i en favor de la llibertat d’expressió, que posem en marxa a través de les xarxes socials. Per participar a la campanya només cal elaborar un cartell a favor del dret a votar i penjar-lo a twitter, Facebook o Instagram amb el hashtag #cartells9N. 

La campanya, que està oberta a tothom, professional o no, es va posar en marxa el 9 d’octubre, pocs dies abans que el Govern decidís modificar criteris i canviar la consulta promesa per un procés participatiu ciutadà. A nosaltres tant ens fa. Som dels que pensen que el més important és expressar-nos i per això hem decidit mantenir oberta la campanya. De fet, s’està convertint en un espai de creativitat molt interessant.

Nosaltres ja tenim un munt d’idees compartides als nostres comptes de les xarxes socials amb el hashtag oficial i la nostra etiqueta pròpia #CollectiuATabalats. En Conrad Rosset i la resta de comanys i companyes il·lustradors, dissenyadors i pintors també estan treballant en les seves versions. Ens encantaria aconseguir que la campanya fos viral i, per tant, que hi participi molta gent. Potser aconseguirem fer un bon àlbum digital.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s