Tecnologia solidària

Les entitats dedicades a la solidaritat sovint basen la seva força en l’activitat voluntària de la gent que els fa costat, utilitzant mètodes clàssics de comunicació i difusió que tenen un abast limitat. Els mitjans de comunicació, especialment els audiovisuals, i internet estan contribuint a fer córrer la tasca d’aquestes entitats. Però el món de la comunicació ara disposa d’eines molt poderoses que poden contribuir, encara més, a donar a conèixer i potser a sumar encara més acció solidària. Aquest és el cas, per exemple, de les publicacions digitals que permeten jugar amb la força de la imatge i la interactivitat amb el lector per fer més atractiu el contingut.

MOCKUP_MEMORIA_BANC_ALIEMNTS_2014

AT Comunicació col·labora des de fa anys amb el Banc del Aliments. Aquesta fundació benèfica, segons explica en la seva pàgina web, dedica tots els seus esforços a “lluitar contra la fam d’Aquí, evitar que els aliments consumibles però no comercialitzables siguin destruïts i, finalment, fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat”. L’activitat que desplega l’entitat està continguda en la memòria anual que, enguany i d’acord amb el Banc del Aliments, hem decidit publicar també en format digital per a iPad i tablet Android. L’objectiu és aconseguir que la bona feina solidària corri encara més i s’estengui com una taca d’oli. Gràfiques animades, interacció amb el lector,… Hem incorporat elements diversos que donen valor afegit a la publicació.

Les memòries d’activitat de qualsevol empresa o entitat acostumen a tenir un format basat en gran quantitat de text, gràfiques a banda. Probablement es tracta d’un contingut poc adequat per a una publicació digital. Sembla evident, tal i com deia McLuhan, que cal generar un llenguatge específic per a cada mitjà de comunicació; també pels nous formats de lectura digital. El que hem fet nosaltres amb la memòria del Banc dels Aliments és una readaptació del text original per aconseguir que la lectura sigui adequada al mitjà. Per això hem incorporat  animacions i d’altres elements visuals que converteixen la lectura en una experiència interactiva mantenint la integritat del contingut de la memòria. De moment hem publicat la versió en català, ja disponible, gratis, a les botigues virtuals d’IOS i Android. Ara estem treballant en la versió bilingüe (català i castellà) que estarà a disposició del públic en unes setmanes.

De fet, no és la primera vegada que posem la tecnologia digital i el nostre know how sobre disseny i imatge a disposició del Banc dels Aliments. Un parell d’exemples són el missatge nadalenc del 2013 i un spot publicitari:

La solidaritat i el voluntariat sempre han estat units. Ens agrada pensar que, a més, nosaltres hi hem afegit la tecnologia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s