Cliquem el Bütton?

Comentàvem en l’últim post alguns dels sistemes més utilitzats per generar publicacions digitals. En aquesta ocasió, aprofondim sobre un dels que sembla que té més possibilitats. Hem anat a visitar l’estudi barceloní, Cero Design que és la casa mare de Bütton, pluggin per crear i gestionar publicacions interactives digitals amb el programa InDesign.

Fins ara, a AT Comunicació hem treballat amb Twixl i Adobe DPS, entre d’altres. Són probablement les més populars en el món del disseny gràfic, però Bütton ens ha cridat l’atenció perquè incorpora algunes novetats interessants. A l’hora d’avaluar aplicacions, és important tenir en compte les prestacions que ofereix, la usabilitat, el preu i, sobretot, a quins sistemes i dispositius permet publicar els treballs que fas.

Prenent com a base aquests paràmetres, Bütton ens sembla molt bona perquè permet publicar a tots els sistemes presents en el mercat. A més, permet implementar animacions sense necessitat de fer programació externa. A tot això, hi hem d’afegir que incorpora l’efecte parallax (moviment d’objectes a diferents velocitats en una mateixa pàgina), el que suposa un plus d’espectacularitat i moviment en les publicacions digitals.

Un altre aspecte molt positiu de la seva usabilitat és la manera d’incorporar animacions: es tracta de programació nadiua en comptes de traducció del llenguatge html. Això fa que l’aplicació sigui més àgil i optimitzada, amb una navegació posterior ràpida i atractiva. Així doncs, estem parlant d’una eina que fa molt “bona pinta” des del punt de vista tècnic.

Respecte del preu, Bütton ofereix propostes força competitives, si més no, d’entrada. Tot i això, valdria la pena tenir en compte l’ampli ventall de necessitats que tenim els dissenyadors. Necessitats que ens venen donades pels clients. És important la personalització, trobar el producte amb les característiques exactes que defineixen el projecte que s’ens demana i això pot sortir car si les eines amb les quals treballem no són també prou flexibles. A Cero Design hem trobat empatia, un tracte proper i moltes ganes de trobar solucions als reptes que planteja el mercat. Esperem que s’en surtin.

 

2 pensaments sobre “Cliquem el Bütton?

 1. Hola!
  Fa un any que m’he introduït, de forma casual, en aquest món. És molt interessant el que feu, però a part d’un parell de coses, quines diferències hi ha amb el pluging de Mag+? Perquè ja fa anys que existeix hi he tingut el plaer de fer uns cursos amb les noies d’Ubicuo studio, que te n’ensenyen el funcionament, molt fàcil i intuïtiu, amb la complementació de programes que sense fer servir codi et fan animacions…
  És una pregunta simplement de curiositat, no per aixafar la guitarra. Perquè un cop t’introdueixes en un món nou i amb mercat potencial, comença a sortir competència, i als que ens agradaria treballar amb això ens lia una mica amb quin programa és millor treballar o quin t’aporta més etc.
  Moltes gràcies!

  M'agrada

  • Hola Cris,
   Gràcies pel teu comentari. El Mag+ és un sistema amb el que no hem treballat fins ara. Per tant, no podem opinar amb coneixement de causa. De sistemes per generar publicacions digitals, tal i com dèiem en el post, n’hi ha molts. Cadascun amb les seves característiques que, en funció de a què et vulguis dedicar, són interessants i pràctics. Segurament, també el Mag+. Però, com que no el coneixem, preferim demanar als seguidors/es d’aquest bloc que coneguin aquest pluggin, que ens donin el seu punt de vista. Generar debat sempre és interessant i enriquidor per a tots plegats!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s