Navegar sense pagar

Una de les coses imprescindibles a fer, quan preparem un viatge a l’estranger,a més de la maleta i tenir a punt el passaport, és repassar la configuració del nostre mòbil o tauleta. Més d’un s’ha endut un bon ensurt en forma de factura astronòmica de la companyia telefònica per no haver desactivat la itinerància de dades.

Doncs, bones notícies! Aquest problema, s’ha acabat. O, més ben dit, haurà desaparegut el desembre del 2015. Per fi la Unió Europea ha decidit posar-s’hi i acabar amb el que una gran majoria d’usuaris considerem una pràctica abusiva i una limitació de les possibilitats d’estar connectat i comunicar-se lliurement.

Segons expliquen diversos mitjans de comunicació, l’eliminació els recàrrecs en trucades i servei de dades s’ha aconseguit després de 6 anys de discusions entre la Comissió Europea i les companyies telefòniques. Aquestes afirmen que el final del conegut roaming els suposarà perdre un 2% dels seus ingresos, uns 5.000 milions d’euros en total. Però el resultat d’una enquesta feta a prop de 28.000 ciutadans europeus arriba a la conclusió que, en realitat, les operadores de telecomunicacions guanyaran uns 300 milions de clients amb l’alliberament de la itinerància de dades.

Usar mòbil a l'estranger

Actualment, la gran majoria d’europeus limiten l’us del mòbil quan surten del seu país. Segons l’Eurobaròmetre, el 94% de ciutadans tanca el servei de dades del telèfon quan viatja per Europa. Això deixarà de passar amb l’entrada en vigor de la nova normativa europea. De fet, aquesta mesura, expliquen a Brussel·les, forma part d’un Reglament que proposa tenir un “continent connectat” en l’àmbit de les telecomunicacions. Diuen els eurodiputats que el principal objectiu és “apropar els ciutadans a un autèntic mercat únic de les telecomunicacions en l’àmbit de la Unió Europea”. Aquest Reglament, però, encara està en fase de negociació.

Podem concloure doncs, que l’eliminació del roaming representa un petit pas però els polítics encara tenen una feinada per posar-se a l’alçada del que volen els ciutadans: llibertat de navegació per internet a preus raonables i a tot Europa.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s