Orquídia radiant, el color de moda el 2014

Quin és el color de moda aquest any? Aquesta és una pregunta habitual. Com és que un any estan de moda els tons blaus, o liles o el taronja?

La corporació nortamericana, Pantone, inventora del sistema Pantone Matching System, el codi universal de colors, es dedica a fer estudis anualment sobre diversos aspectes que influencien el comportament social, econòmic i, fins i tot de l’estat d’ànim de la gent. El resultat de l’estudi és un color concret. I per què ho fan? Segons defineixen ells mateixos, “el color és present a totes les àrees del disseny, és una expressió d’un estat d’ànim, una actitud, per part dels consumidors”.

Aquesta empresa, gurú mundial del color, difón arreu les decisions que pren l’Autoritat Internacional del Color (ICA). Es tracta d’un grup de 15 professionals de diferents disciplines i, entre els quals, hi ha la pintora catalana, Pepa Poch, que es reuneix un parell de vegades cada any a Londres. És en aquestes trobades on es decideix quina serà la paleta de colors de les properes temporades. De fet, treballen a 2 anys vista perquè tothom tigui prou temps per adaptar els seus productes a les noves tendències de color.

Si l’any passat es van decantar pel maragda com a color estrella, el 2014 és l’any del color orquídia radiant. Segons el raonament de la directora executiva de l’institut del color de Pantone, Leatrice Eiseman aquest color “és una invitació a la innovació. Modern i versàtil, l’orquídia radiant fomenta la creativitat i l’originalitat. Imbuït d’una harmonia de color fúcsia, tons porpra i rosa, aquest color inspira confiança i els seus matisos rosats desprenen alegria, amor i salut”. De fet, han elaborat un “top ten” del color que reflecteix tots els aspectes estètics i de combinació. Des d’un ambre brillant, passant pel tulipa violeta o el blau plàcid, el sorra o el color colom (paloma en l’anglès original).

Estar al corrent de les noves tendències i també dels colors de moda és una de les obligacions del món del disseny. Resulta molt útil a l’hora de plantejar projectes o assessorar els clients que opten per la innovació.

Un pensament sobre “Orquídia radiant, el color de moda el 2014

  1. Retroenllaç: L’oracle ha parlat! | atcomunicacio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s